Kompanija Taramont osnovana je 1992.godine. Od osnivanja, delatnost je specijalizovana za proizvodnju i promet proizvoda od frotira i to: peškira u više kvaliteta, veličina, dezena i boja; bademantila u više modela i kvaliteta, kao i raznih pokrivača i prekrivača. Kao dopunski program proizvode se muške, ženske i dečje pidžame, posteljine, jastuci i jorgani.

Spavajte udobnije!
Udoban i zdrav san sinonim je za nove proizvode kompanije Taramont objedinjene pod imenom MemoForm.
Kako bi zadovoljio sve Vaše potrebe za odmorom, boljim i zdravijim snom i povećao udobnost vašeg života, posle višegodišnjeg istraživanja, tim stručnjaka je pažljivo osmislio i odabrao paletu proizvoda za Vas, koja je podeljena u četiri osnovne grupe: Dušeci, nad dušeci, anatomski jastuci i specijalni jastuci. MemoForm proizvodi sadrže autentičnu memorijsku ili visco-elastičnu penu, materijal budućnosti koji se pod uticejem težine i telesne temperature idealno prilagođava vašem telu dovodeći ga u pravilan položaj. Zahvaljujući memorijskoj peni Vaš san će biti miran, kvalitetan i zdrav, a to je preduslov za dobro fizičko i mentalno zdravlje. Memorijska pena se proizvodi na savremenim mašinama, od visoko kvalitetnih komponenti evropskog porekla.

Pored sopstvenog proizvodnog programa, Taramont je uvoznik više vrsta proizvoda iz grupe kućnog tekstila, a takođe je i zastupnik za tržište Srbije, evropskog lidera u proizvodnji frotirskog programa, Vossen iz Austrije.